Måsten

Så var man ledig några dagar, skönt tänker ni! Men ack vad ni bedrog er. Bor man i ett större hus på landet finns det massor av saker som "måste" göras precis när jag är ledig. Ex plöjja jordgubbslandet, halma jordgubbarna, riva tak, klippa gräs, hänga tvätt....ja ni vet, suck. Jag och broder hade fullt upp igår med hemmabestyren och nu är det dags att  ta tag igen med nya roliga "måsten".

I´m back

Så var man tillbaka med fötterna på jorden...... Ja iallafall rent tekniskt sett med dem på marken. Efter en underbar midsommarhelg ute i Hudiksvalls skärgård på segelbåten Alfrida är det skönt att känna fast mark under fötterna. Man blir ju lite snurrig av en helgs gungande upp och ned, men kul var det. Jag brukar inte vara den som bangar för ett midsommardopp men 14 grader och lite halvmulet satte stopp för årets första dopp. Skandal att man inte badat än, nästan så man börjar bli gammal. Nä nu ska jag iallafall hoppa in i duschen, underbart! So long!

Nordan!

Gud vad roligt det är när en arbetsplats verkligen bryr sig om sina medarbetare. Idag hade folktandvården gävleborg ordnat en segeltur i Gävle för alla sina sommarjobbare. Helt underbart att segla ut på böljan den blå på en riktig skuta (Nordan). Men det var inte bara en fintur utan man fick jobba och slita för en skuta seglar inte sig själv den. Man fick springa och dra i tampar stup i kvarten när vi skulle slå för att inte tala om att klättra ut längst fram och fixa iordning förseglena (jagaren och klyvaren). Trots att man hade säkerhetssele kändes det lite pirrigt att hänga där framför båten.  Men gud vad man känner sig duktig när man väl klarat av det. Så var det fika med mackor, sockerkaka och kaffe, mums. En riktigt trevlig dag!

Vi gör det i gräset tillsammans....

.............det är slagorden när det gäller att få upp svenska folket ur hängmattan och börja röra på sommarfläsket. Friskis & Svettis kör gratis utegympa en gång i veckan, halv sju till halv åtta på måndagar, ni som har pendelavstånd till "grästriangeln" vid kärleksstigen och glysis i hudiksvall, pallra er dit ögona bums (eller iallafall boka in nästa måndag) Här nedan följer några olika anledningar till varför ALLA ska gå, liten som stor.
    -Gratis
    -Motion är bra för kroppen
    -Kombinationen musik och natur är det ultimata sättet att orka de sista jobbiga minuterna. (händer aldrig i löparspåret)
    -Kolla in alla totalt rytm och taktbefriade människor
    -Alltid nya ledare, ingenting blir gammalt
    -Småbarnen leker på sidan om (ingen ursäkt att måste passa barnen, ta dem med)
    -Man kan röra sig och deltaga i övningarna efter sin egen förmåga
    -Finns några snygga och vältränade athleter där att spana på (både tjejer och killar)
    -Man kan med gott samvete ta en extra bulle till förmiddasfikat dagen därpå.
    -Man kan träffa nya vänner (eller gamla)
    -Känslan av totalt lugn efter en kraftansträngning slår väl alla förslag!

Nu är det bara att välja din favoritanledning så ses vi där på måndag!

Gäsp!

Så var sommarens första arbetsdag till ända, 12,5 timmar, känns bra att gå ut hårt och sedan öka. Hade faktiskt längtat efter att få jobba lite. Dan gick riktigt snabbt, innan jag viste ordet av var kl 20.00 och dags att åka hem. Dock känner jag av både i huvud och fötter att dettta var nått som jag inte var van vid. Trotts att jag är riktigt trött nu så känns det ändå kul att få åka tillbaka dit halv 8 imorgon. Konstigt, eller hur!
    Men lite tråkigt är det ju att man när man kommer hem är så trött att man inte orkar göra någonting utom att krascha i soffan nån timme, sedan släpa sig till sängen och somna mitt i en gäsp. Föresten måste jag orka ta ut linserna också, ett projekt i sig varje gång då jag inte är så duktig på det än :-(

Nu har föresten vädret slagit om också, från att ha varit värmebölja med tillhörande solsting en hel vecka (observera den veckan jag var ledig) har det nu blivit regn och åska (hahahahaha). Helt otroligt att vädergudarna är på min sida, måste vara någonting fel. Eller så kanske det beror på att det är studenten här i stan på fredag och då kan det ju inte vara fint heller, hur skulle det se ut. Nä ösregn och köldskador, det hör studenttåget till.

Nä nu måste jag nog börja arbeta på linserna om jag ska hinna få ur dem lagom i tid till att sätta i nya imorgon.

Bröllopp

Nu är det äntligen sommar och med den kommer ju brölloppen. Det som ska vara den största dagen i ens liv med vit sidenklänning, blommor och massa kärlek. Visst låter det underbart och om vädretsmakter bestämmer sig att spela med så blir perfekt. Många av mina kompisar ska iväg på bröllopp nu i sommar. Men tror du att jag får åka på något bröllopp, nej nej. När mina släktingar väl väljer och gifta sig (en företeelse som inte sker allt för ofta) då gör dom det i smyg och berättar först några dagar senare att de är gifta. De tänker inte alls på mig....orättvist....

Äntligen sommarlov!

Egentligen har jag haft sommarlov sedan i torsdags men idag fick vi de sista tentaresultaten, klarat allt! Jippi! Nu ska jag riktigt njuta i tre månader tills skolan börjar igen. (Pluggar till tandläkare på Karolinska Institutet i Stockholm för er oinvigda). Spelar inte så stor roll att man måste jobba lite också då man iallafall är ledig efter dagens slut och inte behöver sitta hemma i sin lilla vrå och läsa om keratocystor, basalcellscarcinom och parodontit tills huvudet kokar och ögonen trillar ut. Plus att jag har ett superbra sommarjobb. Ska jobba på Folktandvården där jag jobbat tidigare somrar och alla som jobbar där är underbara och jag får göra massor med roliga saker (dvs för mig som är intresserad, många skulle säkert säga annat).

    Åkte hem till de mystiska hälsingeskogarna i slutet av förra veckan och "tack vare" ett strålande väder har jag redan lyckats bränna mig (som vanligt), orättvist att vissa blir vackert bruna som nygräddade pepparkakor medans andra inte kan vara ute i solen längre än en kvart innan man ser ut som en kokt kräfta. Och detta trots en solskyddsfaktor på 20.

I´m in cybersp@ce

Då har Fröken Frisk äntligen (enligt vissa och säkert även till någons förtret) hittat ut i cyberrymden.
Finurlar lite på vad man kan tänkas skriva här men jag kommer säkert på någonting, jag brukar inte ha svårt att prata sägs det! Detta borde ju då vara det ultimata stället för mig. Massor med plats för mig att dividera om ditten och datten och då kan man ju välja om man vill lyssna eller inte. Förhopppningsvis finns det nån liten vänlig själ som kan tänkas stå ut med att hälsa på här lite då och då!

RSS 2.0